Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pysslingrånare ihjälskjutna av polis

- 18/03/2010, 13:04 -

John Cogill/AP/Scanpix

Rånade banken iklädd grön hög hat, väst och lösskägg. Sköts ihjä av polisen efter biljakt.

NASHVILLE. En man klädd som pyssling - eller leprechaun - stegade på onsdagen in på First State Bank i Nashville och rånade banken under vapenhot.

Sedan flydde han från platsen tillsammans med sin medhjälpare. Med sig fick han en okänd summa pengar.

Men pysslingrånaren kom inte långt innan polisen tog upp jakten. Rånarna sköt flera gånger mot polisbilarna under bilfärden men fick inte stopp på poliserna.

Och när pysslingrånaren och hans medhjälpare dumpade flyktbilen i ett dike och försökte springa över ett fält för att undkomma polisen sköts de.

Båda männen avled omedelbart av sina skottskador.

Den pysslingklädde mannen hade redan tidigare på dagen varit inne på banken och kollat runt. Också då iförd grön hög hatt, väst, kortbyxor, lösskägg och peruk.

Polisen i Nashville säger att fallet med pysslingrånaren påminner om och eventuellt kan vara kopplat till ett rån den 22:a december förra året, då en man i tomtedräkt rånade en bank. Den gången kom rånaren undan, uppger BBC.