Fredag 22 Okt
Stockholm

Israel: Vi har en gyllene väg tillbaka till fredsprocessen

Möte
Möte. Foto: Haraz N. Ghanbari/AP/Scanpix

Men spänningarna finns kvar, enligt amerikanska tjänstemän

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

WASHINGTON D.C. Efter den senaste tiden krisartade diplomatiska situation mellan allierade USA och Israel satt president Barack Obama ned med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Och något tycks de ha kommit fram till under mötet.

Benjamin Netanyahu var nämligen full av tillförsikt när han kommenterade sitt besök hos Obama i Washington.

– Vi tror att vi hittat en gyllene väg som låter amerikanerna sätta igång fredsprocessen samtidigt som våra nationella intressen bevakas, säger Netanyahu enligt BBC.

Enligt israeliska källor ska Obama och Netanyahu dock inte ha kommit överens om några konkreta åtgärder för att återuppbygga det amerikansaka förtroendet för Israels engagemang i fredsprocessen.

Och amerikanska tjänstemän bekräftar bilden genom att säga att mötet inte tagit bort några av spänningarna kring de nya bosättningarna, skriver BBC.

Krisen mellan USA och Israel uppstod efter att Israel meddelat att de ska bygga ett stort antal bostäder på omtvistad mark i östra Jerusalem. Uttalandena kom samtidigt som amerikanske vicepresidenten Joe Biden var på plats i Israel för att försöka få Palestina och Israel att inleda fredssamtal. Samtal som Palestina ställde in efter Israels bosättningsbesked.

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela