Elían Gonzalez med den kubanska flaggan.
1 av 3
Elían Gonzalez med den kubanska flaggan. - Foto: Ismael Francisco / Scanpix
Foto från tvångsförflyttningen av Elián när han var 5 år gammal.
2 av 3
Foto från tvångsförflyttningen av Elián när han var 5 år gammal. - Foto: Alan Diaz / Scanpix
En av bilderna kubanska regeringen släppt på Elián.
3 av 3
En av bilderna kubanska regeringen släppt på Elián. - Foto: Ismael Francisco / Scanpix

Fördes bort för tio år sedan - så ser han ut i dag

Nya bilder på kubanske pojken Elián Gonzalez som var i världens blickfång för tio år sedan.


I april är det tio år sedan den kubanske pojken Elián González blev tvångsförflyttad tillbaka till sin pappa på Kuba efter en tuff vårdnadstvist mellan pappan och pojkens släktingar i Miami i USA.

Vårdnadstvisten skapade stora rubriker när både Fidel Castro och Bill Clinton var inblandade i pojkens öde. Folk från hela världen engagerade sig i lille Eliáns öde.

Den 22 april år 2000 blev Elián hämtad med tvång av polis i hans släktingars hus i Miami för att sedan överlämnas till sin pappa igen på Kuba.

Den kubanska regeringen har nu släppt bilder på den i dag 16-årige Elián där han viftar med den kubanska flaggan under en kongress för Unga Kommunister, skriver LA Times.

/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.