Tarcisio Bertone menar att homosexualiteten är problemet.
Tarcisio Bertone menar att homosexualiteten är problemet. - Foto: ANDREW MEDICHINI/AP/Scanpix

Vatikanledare kopplar pedofili till homosexualitet

"Det finns en koppling mellan homosexualitet och pedofili. Det är det som är problemet."


SANTIAGO. Det är den så kallade "vicepåven", också kallad påvens utrikesminister, kardinal Tarcisio Bertone, som nu går ut och säger att pedofili är kopplat till homosexualitet.

Vid en presskonferens Chiles huvudstad Santiago förklarade Bertone sin syn på sexövergreppsskandalerna som skakar den katolska kyrkan.

– Många psykologer och psykiatriker har visat att det inte finns någon koppling mellan celibat och pedofili säger Tarcisio Bertone enligt EiTB News Life och fortsätter hänvisa till psykologer som han menar har konstaterat att:

– Det finns en koppling mellan homosexualitet och pedofili. Det är det som är problemet.

Bertones uttalanden avfärdades omedelbart homorättsorganisationer i Chile som menar att kardinalen förr eller senare måste be om ursäkt och att det inte finns någon som helst koppling mellan homosexualitet och pedofili.

Vatikanen har också kritiserats under de senaste dagarna då påvens personliga predikant, pastor Raniero Cantalamessa, liknat anklagelserna om att påven skulle bidragit till att mörklägga pedofilskandalerna med förföljelsen av judar genom historien.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!