Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stack ut huvudet genom takluckan - dödades

- 30/04/2010, 18:06 -
Bussen körde norrut på riksväg 4.

Bussen körde norrut på riksväg 4.

Faksimil/hitta.se

När den 15-åriga franske eleven stack ut huvudet ur takluckan körde bussen under en bro. Pojken skadades allvarlig och dog.

OSLO. Olyckan inträffade på fredagseftermiddagen när en dubbeldäckare, full av franska och norska skolelever, var på väg på en skolutlykt.

Bussen körde i cirka 70 kilometer i timmen när den franske eleven, som befanns sig på andra våningen i dubbeldäckaren, stack upp huvudet i bussens taklucka. Just då körde bussen under en bro och eleven skadades allvarligt.

– Han fick ett kraftigt slag mot huvudet och fick mycket allvarliga skador, säger räddningsledaren Kai Lyshaugen, till Aftenposten.

Bussen var fyra meter hög och bron hade en frihöjd på fyra meter och fyrtio centimeter. Totalt fanns det runt 60 personer på bussen.

– Både eleverna, lärarna och chauffören är chockade över vad som hänt, säger Lyshaugen till Aftenposten.

Eleverna och lärare hoppades in i det sista att pojken skulle överleva. Men när räddningspersonal kom till platsen kunde det snabbt konstaterats att hans liv inte gick att rädda.

– Det är en väldigt tragisk olycka. Det skulle ha varit glädjens dag och så händer det här, säger kommunordföranden Anders Larmerud till Aftenposten.