1 av 2
- Foto: Privat
2 av 2
- Foto: Privat

Svenskorna knivrånade - första dagen i Thailand

När Kerstin och Emilia landade i Phuket trodde de att drömsemestern kunde börja. Samma kväll knivrånades de och Emilia skars i armen.


PHUKET. Kerstin Strömberg och Emilia Andersson, två unga tjejerna från Kalmar, landade i Thailand på torsdagsförmiddagen. De hade sparat för resan sedan i januari.

Samma kväll tog de en promenad på Karon Beach. Där blev de rånade och Emilia knivskars i armen.

– Vi mår bra men är fortfarande chockade och har väl inte fattat riktigt vad som hänt, säger tjejerna till Barometern.

Det som började som en vanlig stöld hade kunnat få ödesdigra konsekvenser.

– Plötsligt kom någon upp bakom Emilia och slet till sig hennes väska, berättar Kerstin Strömberg. Förmodligen skar han av väskans axelrem samtidigt som han skar Emilia i armen. Hon blödde jättemycket och det blev full kalabalik på gatan.

Förbipasserande thailändare ringde efter taxi till sjukhuset och en av dem följde med som tolk.

Emilia Andersson hade fått ett långt och djupt sår på armen. Hon fick sys med 18 stygn.

– Sedan fick vi stanna på sjukhuset i två dygn. Folk har varit alldeles underbara och hjälpsamma, alltifrån de som hjälpte oss på gatan när det precis hade hänt, till personalen här på sjukhuset, säger Emilia Andersson till Barometern.

Hon förlorade såväl sitt pass och pengar som hon förvarade i sin handväska. Under måndagen ska svenska konsulatet hjälpa henne med ett nytt pass. Och så fort som möjligt tänker tjejerna nu lämna Thailand och återvända hem till Sverige.

– Ja vi har bestämt oss för att åka hem, säger Emilia Andersson. Det här var inte den perfekta starten på semestern så nu vill vi bara hem.

SOS International i Köpenhamn hjälper dem att boka om resan hem.

– Om planerna går i lås åker vi hem på tisdag, men först ska jag tillbaka till sjukhuset för omläggning av såret, förklarar Emilia för Barometern.

Ännu har ingen gärningsman gripits. Enligt vittnen sprang han därifrån och hoppade på en väntande motorcykel.

Drömmen om Thailand har slaknat för tjejerna. Som det känns nu vill ingen av dem åka tillbaka.

– Nej det vill vi inte. Vi får se om vi kanske kan ta en vecka i Grekland till sommaren i stället.

/
/
Ran
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.