Söndag 14 Aug
Stockholm

Colombiansk skönhetsdrottning anhållen för narkotikasmuggling

Sanclemente omringad av pressen på väg till polisstationen.
Sanclemente omringad av pressen på väg till polisstationen. Foto: Eduardo Di Baia/AP

En colombiansk skönhetsdrottning har anhållits i Buenos Aires misstänkt för narkotikasmuggling.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 31-åriga colombianska skönhetsdrottningen Angie Sanclemente Valencia, anklagad för att ha uppmanat unga modeller till narkotikasmuggling, anhölls på onsdagen sedan hon påträffats vid ett vandrarhem i Buenos Aires efter många månaders polisefterspaningar. 

Sanclemente uppges ha övertalat unga modeller, som ofta flyger första klass, att smuggla kokain från Argentina till Europa via Cancún i Mexiko.

En häktningsorder på Sanclemente utfärdades efter en 21-årig modell påträffats med 55 kilo kokain i väskan vid incheckningen i Cancún. Detta ledde till att ytterligare sex personer anhölls. Samtliga pekade ut Sanclemente som ledare.

Enligt BBC har colombianskans advokat uppgett att hans klient förnekar brott och hon anledningen till att hon inte själv kommit till polisen var för att hon är rädd att bli våldtagen i fängelse.

Sanclemente har blivit känd i argentinsk press under öknamnet "Narco Queen" och uppges ha flyttat till Mexiko 2005 efter ha inlett en romantisk affär med en lokal mexikansk narkotikasmugglare känd som "The Monster".

– Jag känner ångest och desperation och tycker mig inte förtjäna denna behandling, säger 31-åringen till den colombianska tidningen El Tiempo.

Sanclemente, född i Barranquilla, Colombia, vann den lokala skönhetstävlingen "Miss Coffee Queen" 2000.

Hon fick dock avsäga sig vinsten då det framkom att hon var gift, vilket var ett regelbrott i tävlingen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.