Palestinas president Mahmoud Abbas menar att den israeliska bordningen är en massaker.
Palestinas president Mahmoud Abbas menar att den israeliska bordningen är en massaker. - Foto: Majdi Mohammed/AP/Scanpix

Palestinas president: "Stormningen en massaker"

Palestinas president, Mahmoud Abbas, menar att den israeliska bordningen av Ship to Gazas konvoj är en massaker. EU kräver en internationell utredning.


– Vi anser dette vara en massaker och vi fördömer den, säger en tjänsteman vid president Mahmoud Abbas kansli till palestinsk teve.

Den fundamentalistiska Hamasrörelsen - som har makten på Gazaremsan, ber araber och muslimer om att protestera vid israeliska ambassader runt om i världen.

Samtidigt kräver EU:s utrikesminister, Catherine Ashton, om en granskning om vad som egentligen hände när israeliska kommandosoldater bordade skeppen tidigt på måndagsmorgonen.

Minst 14 personer dödades i sammandrabbningarna. Enligt Israels biträdande utrikesminister var det aktivisterna som först öppnade eld.

/
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Kidnappning av kvinnliga studenter i Nigeria

Sköldpadda promenerade på E4 i Södertälje

1 timme sedan
En polispatrull från Södertälje har hittat en sköldpadda på E4 i Södertälje, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Örnsköldsvik rapporterar om våldtäkt

2 timmar sedan
"Örnsköldsvik, man anhållen misstänkt för våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Slovakiens Orbán – huvudvärk för EU och Ukraina

2 timmar sedan
Mordet på en journalist – som grävde i korruption bland högt uppsatta politiker – ledde till att Robert Fico tvingades avgå. Nu väntas han återigen bli Slovakiens premiärminister – med vallöftet att sluta stödja Ukraina militärt.

Källa: Rwandier gripen i folkmordsfall

2 timmar sedan
Frankrike har gripit en tidigare regional prefekt i Rwanda med anledning av folkmordet i landet 1994, uppger en källa för nyhetsbyrån AFP.

"Omöjligt stoppa export till Ryssland"

3 timmar sedan
Svensk handel med Rysslands närområde väcker allvarliga misstankar om försök att kringgå sanktionerna. Men exporten är svår att stoppa – om inte hårdare tag sätts in, säger experten Tom Keatinge.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.