- Foto: AP/Scanpix

Våldsamt gräl i Israels parlament

"Stick till Gaza, förrädare!"


JERUSALEM. Hanin Zoabi, ledamot för det arabiska partiet Balad i det israeliska parlamentet, knesset, var en av dem som fanns ombord på Gazaflottans fartyg.

När hon under en session i kammaren berättade om sin resa gick flera ledamöter till vilt angrepp.

– Stick till Gaza, förrädare!... Vi behöver inga trojanska hästar i knesset, sa Miri Regev från konservativa Likud, enligt tidningen Haaretz.

– Vem är det som är brottsling? Är det jag som har mördat någon? replikerade hon.

Då ropade plötsligt en annan ledamot:

– Kolla om hon har kniv!

Och upproret utlöstes med full kraft, enligt The Jerusalem Post.

Ledamöter skrek och sprang omkring i salen.

Balads gruppledare, Musa Diab, försökte rusa in, men blev stoppad.

Vänsterpolitikern Yossi Sarid, som själv suttit i knesset och analyserar tumultet för Haaretz, anser att den bästa lösningen vore att utvisa alla de 120 ledamöterna - det vill säga upplösa parlamentet och utlysa nyval.

Sarid är dock inte helt säker på att väljarna ska vilja slänga ut bråkstakarna - som enligt honom finns i såväl arabiska som judiska partier i knesset.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.