Kinesiskt godis dras tillbaka

Det är livsmedelskedjan Tesco i Storbritanien som återkallar kinesiskt godis.


Efter den enorma mjölkskandalen vidtar livsmedelskedjan Tesco förebyggande säkerhetsåtgärder. Kemikalien melamin i mjölkersättning har orsakat över 13 000 kinesiska spädbarns insjuknande i bland annat njursten. Nu gäller en sorts kinesiskt godis som ingår i avdelningen "Mat från alla världens hörn".

Det finns ännu inga bevis för att godiset skulle innehålla melamin, men man vågar helt enkelt inte chansa. Eftersom kontrollen har brustit i mjölkfabrikerna kan man helt enkelt inte lita på innehållsförteckningarna.

– Man måste veta vad som kommer in i fabriken och vad som kommer ut, säger Nancy Nord, ledare för amerikanska Säkerhetskommittén för konsumentprodukter (US Consumer Products Safety Commission).

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Cristiano Ronaldos barn: Namn, ålder och sonen Angel

Så överlåter du din hyreslägenhet till barnbarnet

Inför ålderns höst är det vanligt att man vill överlåta sitt hyreskontrakt till en anhörig, men hur gör man egentligen? Här är de viktigaste stegen att känna till.

Fått den här lappen på din bil? Nu varnar polisen

Bedragare har börjat använda sig av en ny metod för att komma över känslig information. Nu varnar polisen för tillvägagångssättet.

Bostadsrätt: Få 200 000 kronor mer för din lägenhet

Enligt Boolis analys har man räknat ut att det går att få 200 000 kronor mer när man säljer bostadsrätten i storstadsregionerna, eller 150 000 i inlandet, om man piffar till "hemmets hjärta".

Postkodlotteriet varnar: Medlemmar luras till dyr avgift

Många som tänkt avsluta sin prenumeration hos Postkodlotteriet har åkt på en oväntad utgift – från ett helt annat företag. – I mina och de flesta av mina kollegors ögon handlar de omoraliskt, säger Roger Magnergård, presschef på Postkodlotteriet, till Nyheter24.

Vanliga missen när du sparar åt ditt barn – ekonomen: "Svårt"

1 timme sedan
Som förälder vill man gärna skapa en ekonomisk buffert för sitt barn, men att spara pengar i 18 år kan vara utmanande. Nyheter24 har pratat med Stefan Westerberg, privatekonom på Länsförsäkringar, som avslöjar det vanligaste misstaget som föräldrar gör.