1 av 2
- Foto: Rufo
Rysk polis har gripit en 39-årig kvinna - misstänkt för mord på ett 20-tal pensionärer.
2 av 2
Rysk polis har gripit en 39-årig kvinna - misstänkt för mord på ett 20-tal pensionärer. - Foto: Mikhail Metzel/AP/Scanpix

Ryska mördade 20-tal seniorer

En 39-årig rysk kvinna har gripits misstänkt för mord på ett 20-tal pensionärer.


KRASNOUFIMSK. 39-åringen greps i ett bostadsområde i en specialinsats.

– Hon misstänkt för mordenpensionärerna, säger Valerij Gorelych, presschef för polisen i Sverdlovsks län, till nyhetsbyrån Ria på tisdagen.

Enligt Gorelych arbetar polisen efter teorin att kvinnan erbjudit sig att hjälpa pensionärerna i deras hem och därpå dödat dem med slag i huvudet och stulit deras pengar.

– Ett 20-tal mord enligt samma mönster har rapporterats från flera städer i regionen, säger Gorelych till nyhetsbyrån Itar-Tass.

Enligt polisen har 39-åringen två döttrar, en som bor hemma och en som är placerad på ett statligt barnhem, rapporterar AFP.

Krasnoufimsk har cirka 40 000 invånare och ligger vid Ufa-floden, drygt 20 mil väster om regionhuvudstaden Jekaterinburg.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.