1 av 5
- Foto: fergana.ru/AP/SCANPIX
2 av 5
- Foto: Nina Gorshkov/AP/SCANPIX
3 av 5
- Foto: Sergei Grits/AP/SCANPIX
4 av 5
- Foto: Maxim Shubovich/AP/SCANPIX
5 av 5
- Foto: Zarip Toroyev/AP/SCANPIX

Kirgizistan vädjar till Ryssland om militärhjälp

Situationen i Krigizistan har förvärrats. Hittills har minst 50 dödats och hundratals sårats. Nu ber regeringen Ryssland om hjälp för att lugna läget.


Situationen uppges vara kaotisk i Kirgizistan när tusentals etniska uzbeker försöker fly undan våldet till grannlandet Uzbekistan. Hittills har över 650 människor sårats och flera dött i kaoset, bland annat trampades ett barn ihjäl i kaoset vid gränsen.

– Hela gator brinner. Situationen är riktigt dålig och det finns inga tecken på att det här ska ta slut, säger inrikesdepartementets talesman Rakhmatillo Akhmedov, enligt BBC.

Under fredagen utlystes undantagstillstånd i de värst drabbade områdena, och i flera städer stängdes även gas och elektricitet av. Bland annat i landets näst största stad, Osj.

På lördagen vädjade regeringen till Ryssland om att skicka trupper för att säkerställa lugnet.

– Vi behöver utländska styrkor för att lugna situationen. Vi har bett Ryssland om hjälp och jag har redan skrivit under ett brev till president Dmitrij Medvedev, säger den tillförordnade presidenten Roza Otunbajeva till BBC.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.