Christopher Coke återlämnas nu till USA misstänkt för bland annat narkotikabrott.
1 av 2
Christopher Coke återlämnas nu till USA misstänkt för bland annat narkotikabrott. - Foto: David Karp/AP/Scanpix
Tydliga bevis på hur populär Coke är i hemlandet. Han själv menar att han nu offrar sig för Jamaica.
2 av 2
Tydliga bevis på hur populär Coke är i hemlandet. Han själv menar att han nu offrar sig för Jamaica. - Foto: Ian Allen/AP/Scanpix

Knarkkungen Coke utlämnas till USA

Jamaicas misstänkta knarkkung, Christopher "Dudus" Coke, överlämnas till USA, misstänkt för narkotikabrott och medverkan i ligakrig.


Tidigare försök att få fast Coke i maj ledde till upplopp som kostade över 70 liv. Han väcker stor sympati bland de fattiga i sin hemstad Kingston mycket på grund av hans sociala projekt.

Nu riskerar han livstids fängelse. Enligt Coke själv så följer han med till USA för att underlätta för sina nära och kära – och för hela Jamaica.

– Alla, hela landet, har blivit negativt påverkade av processen kring min utlämning och jag hoppas att det jag gjort idag ska bidra till att läka alla dem som skadats, säger han enligt BBC.

Enligt det amerikanska justitiedepartementet är Coke en av världens farligaste knarkkungar, men hans anhängare ser honom som en ledarfigur i samhället, skriver BBC.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.