1 av 2
- Foto: Comedy Central
2 av 2

Man bakom South Park-hot gripen

Mannen som hotade skaparna av den animerade teveserien South Park har gripits av FBI.


RICHMOND. Zachary Chesser, 20, från den amerikanska delstaten Virginia har gripits efter att ha gjort medgivanden om sina kopplingar till terroristgruppen al-Shabaab för FBI.

Tidigare i år hotade han skaparna bakom den populära animerade satirserien South Park i samband med ett avsnitt av teveserien som avbildade profeten Muhammed i björndräkt (björnprofeten visade sig dock senare i själva verket vara jultomten).

Chesser har också erkänt att han haft långtgående planer på att ställa upp som jihadkrigare för al-Shabaab i Afrika.

Zachary Chesser har konverterat till islam och har för FBI-agenter medgett planer på att åka till Somalia och Kenya för att slåss för den al-Qaida-anknutna terrorgruppen.

Han har tidigare drivit en webbsida - revolutionmuslim.com - och en youtubekanal med jihadistisk propaganda.

Det var på revolutionmuslim.com som Chesser i april uttalade att Southparkskaparna Matt Stone och Trey Parker förmodligen skulle komma att sluta som den islamkritiske holländske filmaren Theo van Gogh - det vill säga dö.

/
/
Hot
/
/
/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Larm om kidnappning ledde till vapengömma

Misshandel lades ut på Tiktok – fem döms

Fem personer döms för en misshandel som ägde rum vid Stureplan i Stockholm i september, skriver polisen på sin hemsida. Både de dömda och den misshandlade kopplas till den gängkriminella miljön.

Regeringen tillsätter AI-kommission

Sverige ska bli bättre på AI. Det är regeringens förhoppning som nu tillsätter en AI-kommission.

Man misstänks för grov våldtäkt på Sis-hem

En man i 35-årsåldern misstänks för grov våldtäkt på ett Sis-hem i Stockholmsområdet, rapporterar P4 Stockholm.

En vecka på sig att söka PFAS–skadestånd

Tiden är snart ute för boende i Kallinge som fått i sig PFAS via dricksvattnet, om de vill söka skadestånd. Preskriptionstiden går ut den 16 december, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

Dryck på Systembolaget stoppas – måste förstöras: "Helt galet"

Ett persiskt vin, gjort på frysta druvor från Zagrosbergen, som sålts på Systembolaget totalförbjuds av Livsmedelsverket. Drycken får nämligen inte kallas vin, fruktvin eller någonting annat, rapporterar SVT Småland.