Söndag 1 Aug
Stockholm

Spela datorspel - och bli en bättre chef

"World of warcraft är ett spel som är mycket ledarskapsdrivet", säger en företagsledare.
"World of warcraft är ett spel som är mycket ledarskapsdrivet", säger en företagsledare. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Amerikanska företagsledare anser att man kan bli en bättre chef genom att spela World of Warcraft. Datorspel kan både inspirera arbetslivet och utveckla bra chefer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SAN FRANCISCO. Elliott Noss, vd på domännamnsleverantören Tucows, har tränat på att bli en bättre chef. Hur? Genom att spela strategispelet World of Warcraft - sex till sju timmar i veckan under de senaste fem åren.

– World of warcraft är ett spel som är mycket ledarskapsdrivet. Om du är duktig på att avläsa den sociala dynamiken i en grupp, kan se hinder i förväg och utkristallisera hierarkier så har du stora fördelar i spelet, säger Elliot Noss.

Spelandet kan vara bra och utvecklande, instämmer flera andra företagsledare som själva spelar, rapporterar den amerikanska tidningen Forbes.

Vissa tror till och med - om du är ett ess på World of Warcraft - att det inom en snart framtid kan komma att värderas högt på din CV.

Kommentera
Kopiera länk
Dela