- Foto: Privat

Ännu en rysk spionskönhet fast i USA

Publicerades: 28 Jul 2010, 10:30, Uppdaterades: 28 Jul 2010, 13:13

Anna Fermanova, 24, är i skönhetsbranschen. Och misstänks också ha en fot i den numera närbesläktade spionbranschen.


NEW YORK. Anna Fermanova, 24, boende i Dallas, Texas, greps i New York efter att ha försökt smuggla ut utrustning för mörkerseende och annan utrustning belagd med restriktioner till Ryssland.

Hon är den senaste i raden av misstänkta ryska spioner att gripas i USA och jämförs förstås med den redan legendariska skönheten Anna Chapman, 28, som nu befinner sig i Moskva - hyllad av premiärminister Vladimir Putin.

Det finns dock inget som belägger att de två kvinnorna är bekanta.

Fermanova greps efter att ha försökt smuggla ut sofistikerad militär utrustning till Ryssland, bland annat en Raptor 4X mörkersikte, som hon köpt på nätet. Den tullare som upptäckte hennes smugglingsförsök noterade att hon dolt siktets id-nummer med en täckpenna.

Anna Fermanova befinner sig i husarrest och har fått sitt pass beslagtaget. Hon väntas dras inför domstol senare den här månaden och hotas med ett tio år långt fängelsestraff.

Scott Palmer, kvinnans advokat, hävdar att anklagelserna är "falska" och "för känsliga för att diskuteras".

Enligt den misstänkta spionens facebooksida gick hon 2005 ut en kosmetologutbildning på Ogle School of Hair Skin and Nails.

Tidigare den här månaden utvisades tio misstänkta spioner - bland dem Anna Chapman - efter att ha erkänt sig skyldiga till Ryssland i en kalla kriget-liknande spionutväxling.

Rysslands president, Dmitri Medvedev, signerade i gengäld benådningsordrar för fyra ryssar som dömts för att ha spionerat åt USA.

/
/
/
USA
Relaterat
Senaste nytt

Sydkorea utreder internationella adoptioner

Haavisto ställer upp i presidentvalet

Finlands utrikesminister Pekka Haavisto ställer upp i presidentvalet 2024, meddelar han på en pressträff, rapporterar Hufvudstadsbladet.

Slutspurt i EU:s migrationsmara

Kan EU-länderna enas om sin syn på migrationen? Hoppet är stort vid det ministermöte i Luxemburg som kan bana väg för en historisk uppgörelse i EU. Hundra meter kvar, säger inrikeskommissionären Ylva Johansson.

25-årig man anhållen – misstänks ha kört ihjäl elvaårig pojke på cykel

Den 25-årige man som under onsdagskvällen greps efter att en elvaårig pojke på cykel blivit påkörd har anhållits. Pojken fördes till sjukhus med helikopter men hans liv gick inte att rädda.

Din elsparkcykel kan vara olaglig att köra – säljs ändå: "Helt andra krav"

Bara en tredjedel av de populäraste elsparkcyklarna som går att köpa hos flera butikskedjor får enligt lag köras på allmän väg, rapporterar P3 Nyheter.

Man körda av vägen och dog – flydde från polisen

1 timme sedan
En man har dött efter att ha kört av vägen med bil i Köpings kommun.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.