VIDEO: Kim Jong-Il vill charma ungdomar på Youtube

Den nordkoreanska webbsajten Uriminzokkiri släpper elva propagandafilmer om den fruktade diktatorn på internet. Du ser den första här.


Efter debaclet i fotbolls-VM, där Nordkorea åkte på tre raka förluster, siktar diktatorn Kim Jong-Il på att vinna charma ungdomarna genom att släppa flera propagandafilmer på Youtube.

Det är den nordkoreanska webbsajten Uriminzokkiri som levererar filmerna, där man hyllar den isolerade kommunisstaten och förnekar inblandning i sänkningen av det sydkoreanska krigsfartyget Cheonan tidigare i år.

På knackig engelska beskrivs diktatorn som en "gudssänd general", som håller den röda fanan högt och som ingen annan ledare kan jämföras med. Enligt dokumentären fick den framstående ledaren inte höra vaggvisor som barn, i stället växte han upp till ljudet av vapen.

Filmerna är antingen retro-inspirerade eller är det så enkelt att det inte finns mer modern utrustning i kommunistlandet? Kolla själv.

Här hittar du Urimizokkiris Youtube-kanal.

Senaste nytt

Här är Moderaternas raderade Instagraminlägg – gjorde ”Spotify wrapped” om skjutningar

1 timme sedan

Polisen rapporterar om brand, Klippan

1 timme sedan
"Badvägen. Brand i flerfamiljshus.", skriver polisen på sin hemsida.

S: Regeringens biståndsstopp tom symbolpolitik

2 timmar sedan
Biståndsmyndigheten Sidas granskning visar att inga svenska biståndspengar går till terrorverksamhet i de palestinska områdena. Nu kräver Morgan Johansson, utrikespolitisk talesperson för Socialdemokraterna, att regeringen och Sverigedemokraterna återupptar utvecklingsbiståndet.

Domstol: Trump kan åtalas för stormningen

2 timmar sedan
Donald Trump kan inte luta sig mot immunitet i rättsliga mål som gäller stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021. Det slår en federal appellationsdomstol fast, och öppnar för nya åtal mot expresidenten.

Munter avslutning på börsveckan i New York

2 timmar sedan
Kurserna på den amerikanska börsen steg på fredagen sedan centralbankschefen Jerome Powell i ett tal antytt att styrräntan förblir oförändrad vid bankens nästa möte i december. Powell sade samtidigt att det är för tidigt att blåsa faran över när det gäller inflationen och att räntesänkningar knappast är aktuella inom den närmaste tiden.

FN avslutar fredsinsatsen i Sudan

2 timmar sedan
FN:s säkerhetsråd har beslutat att avsluta den fredsbevarande insatsen i det av inbördeskrig sargade Sudan. Beslutet togs på fredagskvällen när rådet möttes i New York.