Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Par stenades till döds efter otrohetsanklagelser

- 16/08/2010, 12:24 -

IVAN SEKRETAREV/AP/Scanpix

Talibaner ordnade offentlig avrättning och hotade vittnen.

KUNDUZ. En man och en kvinna som påstås ha haft en utomäktenskaplig affär har stenats till döds i provinsen Kunduz i Afghanistan.

Paret avrättades inför publik på en lokal marknadsplats i byn Mullah Quli.

– Det var talibanerna som tog dem till en loal bazaar. De stenades för att de anklagades för otrohet. En stor folksamling tittade på, säger Mohammad Ayub, guvernör för Imam Shahib-distriktet i Kunduz, till BBC.

Och vittnen som fanns på plats säger att alla kvinnor på platsen uppmanades att bära svarta kläder och alla män tvingades stå runt paret. Sedan började talibanerna kasta sten.

– Vi uppmanades också att kasta stenar. Efter en stund gick talibanerna. Kvinnan var död men mannen levde fortfarande. Då kom några talibaner tillbaka och sköt honom tre gånger, säger ett vittne till BBC.

Sedan uppges talibanerna ha förklarat för folksamlingen att samma öde skulle drabba alla som gjorde något som betraktas som ett brott mot islam.