Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Förlamade man i bråk - döms till förlamning

- 20/08/2010, 16:28 -

Alloverpress

Mannen använde en köttyxa och högg offret, som överlevde attacken men förlamades. Nu döms gärningsmannen till förlamning av en saudisk domstol.

TABUK. Det var under ett bråk för två år sedan som den nu dömda mannen högg offret med en köttyxa. Offret överlevde, förlamad från nacken.

Nu döms gärningsmannen, som suttit fängslad i sju månader, till förlamning genom ett medicinsk ingrepp där man kapar av mannens ryggmärg.

– Vi uppmanar de saudiska myndigheterna att inte utmäta ett sådant straff, vilket skulle innebära inget mindre än tortyr. De som är skyldiga till ett brott ska ställas till svars för det, men att avsiktligt förlama en människa på detta sätt innebär tortyr och är ett brott mot landets internationella människorättsliga ansvar, säger Hassiba Hadj Sahraoui, tillförordnad chef för Amnesty, på organisationens hemsida.

Domstolen har fortfarande möjlighet att omvandla förlamningsstraffet till fängelse, skadestånd eller prygel, uppger Amnesty.