- Foto: Vahid Reza Alaei/AP/Scanpix

Iran presenterar egenproducerad krigsdrönare

Kan utföra långdistansbombningar.


Irans president Mahmoud Ahmadinejad närvarade när det iranska försvarsdepartementet avtäckte landets försa egenproducerade drönare.

Det förarlösa planet kan utföra bombningar och uppdrag också på lång distans och är en del av den krigsmaterielutveckling som pågått i landet ända sedan 1992.

– Irans försvarskapacitet har nu nått en nivå där vi inte behöver understöd från några andra länder, säger försvarsminister och brigadgeneral Ahmad Vahidi enligt CNN.

På lördagen började Iran dessutom att ladda landets första kärnkraftverk med bränslestavar. Något som fått Israel att kräva ytterligare sanktioner och åtgärder mot Iran.

USA:s president Barack Obama har dock uttalat sig lugnande om Irans kärnkapacitet och säger i New York Times att Iran inte skulle kunna färdigställa atombomber på minst ett år, troligen mer.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.