Lördag 8 Maj
Stockholm

Fyra israeler döda på Västbanken

Fyra personer sköts ihjäl vid den israeliska bosättningen Beit Hagai.
1 av 2
Fyra personer sköts ihjäl vid den israeliska bosättningen Beit Hagai. Foto: Nasser Shiyoukhi/AP/SCANPIX
Ehud Barack hotar nu med vedergällning.
2 av 2
Ehud Barack hotar nu med vedergällning. Foto: Ed Ou/AP/SCANPIX

Två män och två kvinnor, varav en gravid, sköts under tisdagen ihjäl i ett bakhåll på Västbanken. Israels försvarsminister Ehud Barak hotar nu med vedergällning. – Israel kommer leta reda på mördarna, säger han i ett uttalande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Enligt ögonvittnen började flera män plötsligt öppna eld mot bilen som var på väg till den israeliska bosättningen Beit HagaiVästbanken. Offren, två män och två kvinnor, samtliga i 30-årsåldern, hade inte en chans att undkomma när terroristerna omringade bilen.

– När vi kom till platsen var alla fyra dörrar öppna och kropparna låg utspridda på vägen. Kropparna hade träffats av ett stort antal kulor, säger sjukvårdaren Guy Ronen till Jerusalem Post.

I ett uttalande säger Israels försvarsminister att landet kommer att utkräva hämnd.

– Vi ser mycket allvarlig på attacken och israeliska säkerhetsstyrkor kommer att gör allt för att fånga mördarna, säger Ehud Barack.

Attacken kommer bara dagar före de planerade fredssamtalen mellan israeler och palestinier i Washington.

– Sannolikt är detta ett försök att förhindra den diplomatiska processen och att minska chanserna att förhandlingarna inleds, säger Barack enligt Jerusalem Post.

Hamas talesperson i Gaza, Sami Abu Zuhri, gratulerade angriparna, och säger att dödsskjutningen är en normal reaktion "på den israeliska ockupationen", uppger CNN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela