1 av 3
- Foto: John Raoux/AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: John Raoux/AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: Musadeq Sadeq/AP/Scanpix

Bränner koranen till minne av 9/11 - varnas av Petraues

Terry Jones vill uppmärksamma offren för terrorattentatet mot World Trade Center och samtidigt upplysa om att Islam är djävulens verk.


Den lilla högerkonservativa kristna kyrkan Dove World Outreach Center i Florida har bestämt sig för att göra den 11 september till den årliga koranbrännardagen. Exakt tio år efter terrorattentaten mot World Trade Center inleder pastor Terry Jones och Dove World Outreach Center sitt brännande, till minne av offren och för att manifestera att Islam är "av djävulen".

Kritiken från den muslimska världen har inte låtit vänta på sig. Men även USA:s högste befälhavare i Afghanistan, general David Petraues, vädjar till kyrkan att avstå från koranbränningen. Enligt honom kan en sådan ceremoni innebära livsfara för amerikanska soldater och orsaka stora problem.

– Inte bara i Kabul utan i hela världen, säger Petraues enligt BBC.

Natos generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen och Vita husets talesman Robert Gibbs har också tagit avstånd ifrån kyrkans planerade koranbränning. Terry Jones säger dock att de kommer genomföra koranbränningen vad folk än säger, så länge inte Gud signalerar att han vill att de avstår.

/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.