Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamma förlamad av pole dancing

1 av 2

Privat

2 av 2

Allover

Nyheter | 15/09/2010 21:49

En tvåbarnsmamma bröt nacken när hon ägnade sig åt den populära träningsmetoden runt strippstången.

YORK. Debbie Plowman, 32, en tvåbarnsmamma som ville komma i form, började med den fysiskt krävande och trendiga träningsmetoden pole dancing.

Hon hängde upp och ner på stången när hon tappade greppet, föll på huvudet och bröt nacken.

Hennes ryggmärg skadades allvarligt och nu är hon totalförlamad och kan endast kommunicera med ögonrörelser mot en datorskärm som läser av blinkningarna.

Debbie och hennes väninnor var på en pole dancing-lektion i York precis innan jul när olyckan inträffade.

– Hon var bara 30 centimeter upp i luften när hon föll på huvudet och förlorade medvetandet. Lyckligtvis var en av hennes kompisar sjuksköterska och visste vad som måste göras. Annars tror jag att hon hade dött, säger hennes man Chris Plowman - en känd rugbyspelare - till The Sun.

Hon fördes först till ett sjukhus i York, men hennes ryggmärg var så pass allvarligt skadad att hon med ambulanshelikopter förflyttades till specialistvård i Sheffield.

Hennes man, Chris, stod hela tiden vid hennes sida.

– Det kändes bara så surrealistiskt. Man tänker att sånt här händer andra, inte en själv.

Debbie jobbade tidigare på dagligvaruhuskedjan Tesco och har två små barn, Jack, 5, och Ruby, 2. Hon hade tränat pole dancing i två år innan olyckan i julas.