Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Miljonär fick inte jobb på McDonalds

Privat

Nyheter | 17/09/2010 09:58

Ruslan Kogan, 27, är mångmiljonären som ville jobba i kassan på McDonalds. Men fick nobben.

MELBOURNE. Många unga drömmer om att starta eget - men hänvisas i stället till ungdomsarbetslöshet hemma i tevesoffan eller slitjobb på McDonalds.

Ruslan Kogan, 27, är inte som "många unga". Den unge australiske entreprenören är redan mångmiljonär och äger sitt eget företag, Kogan Technologies, men drömmer om att få stå i kassan på McDonalds.

Inte för att han vill sadla om karriärmässigt, men för att förstå hur den gigantiska snabbmatskedjan fungerar.

– McDonalds är en av de organisationer jag respekterar mest i hela världen. Det de gör är helt otroligt och det är dessutom en processdriven affärsrörelse, säger han till den australiska nyhetssajten News.com.au.

Det var vid ett besök på en lokal McDonaldsrestaurang en sen lördagnatt som Kogans kom på tanken att börja jobba för snabbmatsrestaurangen.

– Jag var på väg hem med några kompisar efter en utekväll. Vi stannade till på McDonalds i Elsternwick här i Melbourne och det var smockat.

– Det var så hektiskt så att jag tänkte att det finns inte en chans att de får till min beställning rätt. 

Men några sekunder senare hade han sin bricka i handen.

– Det var på pricken.

Beställningen? En Big Mac & co:, plusmeny med extra ost på burgaren och söt senapssås till pommes friten.

Ruslan Kogan var så imponerad att han bestämde sig för att fylla i en nio sidor lång ansökningsblankett på den dygnet-runt-öppna restaurangen.

Men något jobb fick han inte.

"Tack för din ansökan. Olyckligtvis får du inte jobbet den här gången."

Kogan, god för uppskattningsvis drygt 100 000 000 kronor, säger att avslaget var ett hårt slag.

– Det var lite hjärtkrossande. Det är det första jobbet jag sökt på fem år, sen jag lämnade företagsvärlden, säger han till News.com.au.