Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna vann närstrid mot björn - med zucchini

- 24/09/2010, 17:43 -
En grizzlybjörn gick till angrepp mot en kvinna som försvarade sig med en...
1 av 2

En grizzlybjörn gick till angrepp mot en kvinna som försvarade sig med en...

U.S. Geological Survey/AP/Scanpix

2 av 2

Sheriffkontoret i Missoula County

Kvinna lyckades värja sig mot en rasande björn. Beväpnad med enbart en zucchini.

FRENCHTOWN. En kvinna i den amerikanska delstaten Montana lyckades överleva en närstrid med en skogstokig björn - med en 36 centimeter lång zucchini.

Den 100 kilo tunga grizzlybjörnen dök upp när kvinnan gick ut på tomten för att kalla på sina tre hundar för natten.

Björnen tros ha ätit av ett närliggande äppelträd och började plötsligt lubba mot kvinnans bakgård där den gick till angrepp mot en collie, som inte var lika rörlig som de andra två hundarna, som känt av att björnen var i närheten och sprungit därifrån.

När kvinnan gav björnen en spark för att beskydda sin hund vände den sig mot henne.

– Hon sparkade björnen med sitt vänstra ben så hårt hon kunde och hon upper att hon kände att hon fick in en hård smäll precis under hakan på honom, säger Rich Maricelli, sheriff i Missoula County, till nyhetsbyrån AP.

I kampen för sitt liv grep hon i panik efter det som låg närmast till hand. En zucchinifrukt hon plockat i sin trädgård tidigare samma dag och slog den med full kraft över björnens huvud.

Det jagade slutligen grizzlyn på flykten.

Kvinnan undkom med klössår på benet.

– Hon var väldigt, väldigt skakad och det gör att det för mig inte var särskilt humoristiskt. Hon berättar att björnen gav ifrån sig ett hemskt vrål och fräste. Men själv kan hon se humorn i det hela och ville att jag berättar om historien så att grannar kan passa sig, säger sheriff Maricelli, som förklarar att kvinnan däremot valt att vara anonym.