- Foto: Tarlis Schneider/AP/Scanpix

Rousseff väntas ta över i Brasilien

Blir i så fall Brasiliens första kvinnliga president.


Presidentkandidaten Dilma Rousseff, med en bakgrund i den marxistiska gerilla som kämpade mot den tidigare militärregimen i landet på 60- och 70-talet, är favorit till att ta hem det brasilianska valet och ersätta Lula som landets president.

Vinner hon blir hon den första kvinnan att leda Brasilien.

Rousseff har tidigare varit sittande president Lulas stabschef och har i opinionsundersökningar innan valet fått mer än 50 procents stöd. Hon representerar det brasilianska arbetarpartiet.

- Vad som än händer tror jag att den goda kampen är den kamp som ger dig segern, sa Rousseff till pressen innan hon själv lade sin röst, uppger BBC.

Den största oppositionskandidaten är Jose Serra, socialdemokrat, och hans hopp står till att få så många röster att en andra valomgång tvingas fram.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.