USA:s gäng - 80 procent av brotten

Nu även ett lantis-problem.


USA:s en miljon gängmedlemmar står för 80 procent av landets alla brott. Det säger landets justitiedepartement som nu lägger fram en rykande färsk rapport.

De vanligaste brotten hos USA:s runt 20 000 gäng är väpnat rån, människosmuggling, bilstölder, droghandel, utpressning, bedrägeri, våldsattentat, identitetsförfalskning, vapensmuggling och inbrott.

En tydlig skillnad enligt rapporten är att gäng nu börjat bli ett problem även på landsbygden.

"Gängen började emigrera från urbana samhällen till lantliga områden redan för 20 år sedan och har därför blivit ett problem över hela landet"

Men bland de värsta områdena är det ändå staden Chicago som utmärker sig mest.

– Chicagopolisen uppskattar att det finns åtminstone 60 000 gängmedlemmar i deras kommun, bra många fler än vad det finns poliser, säger FBI-chefen Robert Mueller enligt ABC News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.