Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tonårsflickor räddade av hoppboll i stormande hav

- 14/10/2010, 11:25 -
1 av 2

2 av 2

Privat

Hannah och Charlotte höll på att drunkna i de piskande vågorna. Men räddades - av en hoppboll.

EXETER. Hannah Woolacott, 16, and Charlotte Wright, 15, stod på en mur intill havet när de sveptes iväg av en jättevåg och drogs 20 meter ut i havet av de starka strömmarna.

Men kompisarna, Matt Gribble och Leigh Larrat, båda 24 år gamla, räddade dem genom att slänga ut den orangea hoppbollen.

– Allt var svart och kallt. Vi var i vattnet i ungefär 30 minuter och vågorna drog mig ner, säger Charlotte Wright till The Sun.

– Jag var också rätt för att vi skulle slungas mot muren. Jag trodde jag skulle dö. Men Hannah var så modig och såg efter mig. Hon ropade ut att jag skulle klara mig.

Hon är för alltid tacksam gentemot de rådiga killar som räddade flickorna.

– Jag kan inte tacka våra räddare tillräckligt mycket. Pojkarna på muren slängde iväg hoppbollen och skrek åt oss att vi skulle klänga oss fast vid den. De var fantastiska. Och livräddarna som kom ut i båt var också grymma. Utan dem hade vi inte varit här och kunnat berätta vår historia.

Charlotte fick efter tillbudet vård på intensiven. Hannah drabbades av nedkylning, men säger att hennes livräddarteknik hjälpte kompisen att överleva.

– Jag lät hennes huvud vila mot min arm eftersom hon inte andades. Hon svimmade av hela tiden, säger Hannah Woolacott till The Sun.