Vatikanen: Homer Simpson är katolik

Den lata slusken Homer Simpson har utnämnts till äkta katolika av Vatikanens officiella tidning.


VATIKANEN. Påvedömets officiella bulletin, L'Osservatore Romano, skriver i en hyllningsartikel att den animerade satiriska teveserien The Simpsons tar upp ämnen som familj, gemenskap, utbildning och religion på ett sätt som få andra teveprogram kan matcha.

Vatikantidningen medger att Homer Simpson visserligen snarkar sig igenom den protestantiske pastor Lovejoys predikningar och utsätter sin evangeliske granne, Ned Flanders, för ständiga trakasserier.

Men i en artikel med rubriken Homer och Bart är katoliker skriver tidningen:

"Simpsons är ett av få teveprogram för barn som återkommande tar upp teman som kristen tro, religion och frågor om Gud."

Familjen "ber böner innan måltider och tror, på sitt eget besynnerliga vis, på livet efter detta".

L'Osservatore refererar också till Simpsonsavsnittet The Father, The Son and the Holy Guest Star som slutar med att Homer - till sin hustru Marge Simpsons, Ned Flanders och pastor Lovejoys fasa - konverterar till katolicismen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.