Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Obama till Mythbusters

1 av 2

AP/Scanpix

2 av 2

Nyheter | 19/10/2010 11:42

USA:s president ska medverka i det populära Discoveryprogrammet som utmanar och utforskar vitt spridda myter.

WASHINGTON. President Barack Obama säger att han ska agera huvudperson i ett kommande avsnitt av teveprogrammet Mythbusters.

Men programmets diehardfans får inte sitt lystmäte tillfredställt ändå - Obama lovar nämligen att inte smälla något i luften. Vilket annars brukar vara Mythbusters stora förtjänst.

I stället ska Obama tillsammans med teamet från Discoverys mest sedda format testa legenden om det fabulösa solstrålsvapnet som ska ha uppfunnits av det antika Greklands främsta vetenskapsman, Archimedes.

– Jag kan i dag tillkännage att jag spelat in ett särskilt gästframträdande i deras show. Fast jag fick inte spränga något i luften. Det var lite frustrerande, säger Barack Obama.

Avsnittet ska utforska om det faktiskt var möjligt för Archimedes att sticka en invaderande romersk flotta i brand genom att använda enbart speglar och med dem reflektera solens strålar.

Mythbusters specialavsnitt med Barack Obama visas den 8 december i USA. Visningsdag i Sverige är ännu inte klart.

Att gå på vatten: