Tisdag 21 Sep
Stockholm

Björnattack - mitt i stan

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

I norra Japan har björnattacker i tätorter blivit allt vanligare under det senaste året. Nu har det hänt igen. Och forskarna skyller på klimatförändringarna. SE VIDEO!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

FUKUSHIMA. Åtminstone fyra människor har dött och 80 skadats i björnattacker mellan april och september i år i norra Japan.

Under onsdagsmorgonen slog panikslagna stadsbor i norra Japan på nytt larm. Björnar hade letat sig in bland bebyggelsen.

Till slut lyckades jägare skjuta en björnhona och hennes unge. Men en björn tros fortfarande vara på fri fot - mitt i staden.

Omkring 400 björnar har skjutits ihjäl i år i nära anslutning till tätorter bara på Hokkaido - en ö i norra Japan. Detta sedan två människor dödats i björnattacker på Hokkaido tidigare i år.

Under onsdagen går nu djurskyddsexperter ut och skyller på den rekordvarma sommaren och de klimatförändringar som berövat björnarna mat i de naturliga reviren och drivit dem söderut.

– Den extremt heta sommaren och andra klimatfaktorer har lett till brist på ekollon och nötter i skogstrakterna det här året, säger Tatsuo Sato, vid Fukushimas delstatsregering, till nyhetsbyrån AFP.

En björn sårar nio personer och går till attack mot en turist i filmen nedan. Från september 2009:

Kommentera
Kopiera länk
Dela