Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Assange rasande under intervju - stormar ut

1 av 4

Faksimil från cnn.com

2 av 4

Faksimil från cnn.com

3 av 4

Faksimil från cnn.com

4 av 4

Bertil Ericson / SCANPIX

Nyheter | 23/10/2010 11:50

"Jag kommer att tvingas lämna rummet om du fortsätter att förpesta den här mycket allvarliga intervjun med detaljer om mitt privatliv." SE VIDEO!

USA. Under lördagen släppte sajten Wikileaks 400 000 dokument som visar att den amerikanska militären mörkat tusentals fall av våldtäkt, tortyr och till och med mord under Irakkriget - brott som utförts av irakisk militär.

Wikileaks grundare, Julian Assange, intervjuades av CNN i samband med avslöjandet och sa bland annat att dokumenten bevisar krigsförbrytelser från både amerikanskt och irakiskt håll.

Men medan Assange hade siktet inställt på att tala om det viktiga avslöjandet hade CNN:s reporter något annat hon ville diskutera - påstådda dispyter inom Wikileaks och de omdiskuterade våldtäktanklagelserna mot Assange.

Enligt uppgifter har nämligen en del voluntärer inom Wikileaks slutat på grund av konflikter mellan dem själva och Assange.

Assange förnekade att det skulle råda konflikter inom Wikileaks och ville absolut inte tala om de rättsliga fall som han utreds för i Sverige:

– Jag kommer att tvingas lämna rummet om du fortsätter att förpesta den här mycket allvarliga intervjun med detaljer om mitt privatliv, sade han under intervjun.

Men reporten gav sig inte - och till sist fick Julian Assange nog och stormade ut ur rummet.

Assange stormar ut mitt i CNN-intervjun: