- Foto: AP/Scanpix

bin Ladin varnar Frankrike i ny inspelning

Inte bekräftat att rösten tillhör Usama bin Ladin.


En man som utger sig för att vara Usama bin Ladin varnar i en ny ljudinspelning Frankrike och säger att de måste ta hem sina trupper från Afghanistan samt sluta förtrycka muslimer över huvud taget.

- Om ni vill förtrycka oss och trodde att ni hade rätt att förbjuda fria kvinnor från att bära burka, är det inte i så fall rätt av oss att fördriva ockupationsstyrkorna, era män, från vårt land? säger bin Ladin med hänvisning till den burkalagstiftning Frankrike nyligen klubbade igenom.

Bin Ladin säger också att det enda sättet för Frankrike att känna sig säkra är om de drar sig ur "Bushs förkastliga krig", uppger CNN.

Det finns än så länge inga klara bekräftelser på att det faktiskt är bin Ladin som pratar på ljudinspelningen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.