Påven kritiserar Internet.
Påven kritiserar Internet. - Foto: ANDREW MEDICHINI / AP / SCANPIX

Påven: Internet skapar ensamhet

Den katolske kyrkans ledare kritiserar nätet.


VATIKANSTATEN. Det var nu i helgen som påve Benedict den 16:e varnade för nätets negativa påverkan på yngre människor.

– En stor grupp unga människor utvecklar en kommunikation som inte höjer mänskligheten utan i stället riskerar att öka en känsla av ensamhet och förvirring, säger påven under en Vatikankonferens enligt AFP.

Benedict har tidigare sagt att den utökade användningen av ny teknik borde sätta igång en alarmklocka då gränsen mellan sanning och illusion börjat blekna.

/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Andersson: Vill strypa största oppositionspartiet

Så många miljoner håvar Arlas toppar in

Mjölkimperiet Arla är både omtyckt och kritiserat. Deras mjölk och smör går att finna i alla matbutiker runt om i Sverige – men hur mycket håvar Arlas toppar in egentligen?

Palestinska grupper: Enad front mot Israel

De palestinska grupperingarna Fatah och Hamas ska sträva efter ett "enhetligt agerande" i konflikten med Israel. Det säger deras representanter efter ett samtal i Rysslands huvudstad Moskva.

Så många ansöker om skuldsanering hos Kronofogden: ”Oroande”

Under 2023 ökade svenska folkets skulder till Kronofogden rejält. Under samma period ökade även antalet ansökningar om skuldsanering till myndigheten.

Malmöbo köpte vapen från dansk dödsskjutning

Mordvapnet från en dödsskjutning i Köpenhamn hittades senare av polis i en lägenhet i Malmö. En 24-årig man har åtalats för grovt vapenbrott, rapporterar Sydsvenskan.

Utredning vill strypa partipolitiska lotterier

1 timme sedan
Regeringens utredare föreslår skärpta regler för partilotterier. Förslaget kan slå hårt mot Socialdemokraterna som får in stora pengar på sin försäljning.