Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Maken nekar till mordet på svenska Anni i Kapstaden

- 08/12/2010, 17:09 -
Shrien Dewani, 31, och hans nu döda svenska hustru, Anni Dewani, 28.

Shrien Dewani, 31, och hans nu döda svenska hustru, Anni Dewani, 28.

Privat

Svenska Anni Dewani, 28, mördades under sin bröllopsresa i Sydafrika. Nu misstänks hennes man, Shrien, för mordet. Men maken nekar. SE VIDEO!

LONDON. Shrien Dewani överlämnade sig under onsdagsmorgonen till brittisk polis efter att paret Dewanis taxichaufför i Sydafrika, Zola Tongo, pekat ut honom som den som beställde mordet.

Anni mördades efter att paret Dewanis taxibil kapats. Shrien släpptes av kaparna och bilen hittades senare i en kåkstad. I bakluckan låg Anni - död.

Men Shrien nekar till mordet.

Borgen har fastställts till 2,6 miljoner kronor, men beslutet har redan överklagats till en högre instans och i väntan på överprövning förblir Shrien Dewani i fängsligt förvar.

Sydafrikanska myndigheter har begärt honom utlämnad och Shrien motsätter sig utlämning, men säger sig samtidigt vara beredd att åka till Sydafrika för att vara utredningen behjälplig.

– Han gör vad som helst för att få fram sanningen, säger hans advokat, Max Clifford.

– Om det innebär att han måste åka till Sydafrika då gör han det, säger Clifford till Sky News.

Advokaten la till att Dewani befinner sig i chock efter anklagelserna som riktats mot honom.

– Han är traumatiserad. Han får just nu psykologisk hjälp.