Shrien och Anni Dewani innan svenskfödda Annis död.
Shrien och Anni Dewani innan svenskfödda Annis död. - Foto: Privat

Shrien Dewani släppt mot borgen

Shrien Dewani, som anklagas för mordet på sin svenskfödda hustru, Anni, 28, har fått borgen beviljad av en brittisk domstol.


Detta har hänt

Svenska Anni Dewani, 28, mördades under sin smekmånad i Sydafrika lördagen den 13 november 2010.

Taxin som Anni och hennes make, Shrien Dewani, 31, hade långtidshyrt över hela bröllopsresan kapades av beväpnade män, enligt makens vittnesmål. Han slängdes därpå ut ur bilen.

När bilen senare hittades i kåkstaden Khayelitsha låg den 28-åriga svenskan död i baksätet. Hon hade skjutits i nacken.

De två männen som mördade Anni Dewani står nu inför rätta. Rättegången inleds den 30 juli.

LONDON. Den brittiske företagaren och miljonären Shrien Dewani, 31, har beviljats borgen på 2,4 miljoner kronor av Westminster Magistrates Court i London.

Han ska dock lämna in sitt pass och kan fortfarande komma att utvisas till Sydafrika.

Dewani har visserligen sagt sig vara beredd att åka tillbaka till Sydafrika och göra "allt han kan" för att bringa klarhet i mordet på hans hustru sedan 16 dagar - svenska Anni Dewani, 28, i november.

Samtidigt har den sydafrikanska polisen funnit ännu fler bevis på hans inblandning i mordet, uppger sydafrikanska Mail & Guardian.

Enligt tidningen ska Shrien Dewani ha gett taxichauffören Zola Tongo, 31, som dömts till 18 års fängelse för sin inblandning i mordet, en liten platspåse. Överlämnandet, som skedde två dagar efter mordet, finns fångat på en övervakningsfilm från en av de mer exklusiva restaurangerna i Kapstaden.

Enligt Tongo innehöll platspåsen 1 000 rand (drygt 1 000 kronor) i kontanter. En betalning för att Tongo sammanfört Dewani med yrkesmördarna.

Enligt uppgifter till Mail & Guardian har polisen också kommit i kontakt med ytterligare en misstänkt, som ska vittna för åklagarsidan. Han ska ha fört samman Tongo med Mzwamadoda Qwabe, som polisen hävdar är en av de två yrkesmördare som kapat bilen paret färdades i och mördat Anni.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!