Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Shrien Dewani släppt mot borgen

- 10/12/2010, 14:14 -
Shrien och Anni Dewani innan svenskfödda Annis död.

Shrien och Anni Dewani innan svenskfödda Annis död.

Privat

Shrien Dewani, som anklagas för mordet på sin svenskfödda hustru, Anni, 28, har fått borgen beviljad av en brittisk domstol.

LONDON. Den brittiske företagaren och miljonären Shrien Dewani, 31, har beviljats borgen på 2,4 miljoner kronor av Westminster Magistrates Court i London.

Han ska dock lämna in sitt pass och kan fortfarande komma att utvisas till Sydafrika.

Dewani har visserligen sagt sig vara beredd att åka tillbaka till Sydafrika och göra "allt han kan" för att bringa klarhet i mordet på hans hustru sedan 16 dagar - svenska Anni Dewani, 28, i november.

Samtidigt har den sydafrikanska polisen funnit ännu fler bevis på hans inblandning i mordet, uppger sydafrikanska Mail & Guardian.

Enligt tidningen ska Shrien Dewani ha gett taxichauffören Zola Tongo, 31, som dömts till 18 års fängelse för sin inblandning i mordet, en liten platspåse. Överlämnandet, som skedde två dagar efter mordet, finns fångat på en övervakningsfilm från en av de mer exklusiva restaurangerna i Kapstaden.

Enligt Tongo innehöll platspåsen 1 000 rand (drygt 1 000 kronor) i kontanter. En betalning för att Tongo sammanfört Dewani med yrkesmördarna.

Enligt uppgifter till Mail & Guardian har polisen också kommit i kontakt med ytterligare en misstänkt, som ska vittna för åklagarsidan. Han ska ha fört samman Tongo med Mzwamadoda Qwabe, som polisen hävdar är en av de två yrkesmördare som kapat bilen paret färdades i och mördat Anni.