Razzia mot julruschbombarens hem

- 13/12/2010, 08:22 -
1 av 3

Max Nash/AP/Scanpix

2 av 3

Marc Femenia / SCANPIX

3 av 3

Marc Femenia / SCANPIX

Brittiska säkerhetsstyrkor har genomfört en razzia i den 29-årige julruschbombarens hem i Storbritannien - där mannen studerade under fyra års tid.

BEDFORDSHIRE. Under natten mot måndagen har brittiska säkerhetsstyrkor undersökt den 29-årige julruschbombarens kopplingar till Storbritannien.

På lördagseftermiddagen slog 29-åringen till mot julhandeln i centrala Stockholm - med sex rörbomber runt kroppen, men lyckades bara spränga sig själv i luften.

Den irakiskfödde mannen pluggade till sjukgymnast vid University of Bedfordshire i Storbritannien och tog examen 2004. Under de senaste åren har han tillbringat en hel del tid i staden Luton 50 kilometer norr om London.

Polis genomsökte sent på söndagskvällen en fastighet i Bedfordshire i enlighet med brittiska terrorlagar, uppger tidningen Guardian.

Enligt uppgifter ska delar av mannens familj fortfarande bo kvar i Luton och hans grannar säger att de såg honom själv för två och en halv vecka sedan.

– Jag brukade se honom ofta. Han sa inte mycket, men verkade trevlig. Jag brukade se honom promenera med barnen, säger Tahir Hussain, 33, en taxichaufför, som bor i grannskapet, till Daily Telegraph.

– Jag chockades när jag hört vad som hänt. Jag trodde aldrig att han skulle kunna göra något sådant.

Scotland Yard genomförde fem i elva på söndagskvällen en husrannsakan.

– VI har inte gripit någon och vi har inte hittat något farliga material.

Enligt Dagens Nyheter har julruschbombaren precis innan lördagsattentatet i korsningen Drottninggatan/Brunssgatan varit i Storbritannien och Jordanien.