- Foto: Oregon Police

Kvinnliga rånare fick spårarpanik

Två kvinnliga rånare googlade för att ta reda på vad de fått med sig från banken - bortsett från kontanterna. Det blev en obehaglig överraskning.


PORTLAND. Brittney Sykes, 23, och Emma Westhusing, 19, hade planerat stöten i ungefär en månad när de till slut slog till mot en bank i delstaten Oregon.

Utan vapen gick de in på kontoret och gav gav kassabiträdet en handskriven lapp. Rånet renderade dem en olaglig förtjänst på 1 370 dollar - åtminstone i cirka 20 minuter.

Förstagångsförbrytarna upptäckte dock när de kommit hem att kassabiträdet placerat en spårare bland de 48 sedlarna som hon gett de båda kvinnorna, skriver The Smoking Gun.

Googlade sökaren

Brittney Sykes gick till datorn och googlade efter föremålet för att ta reda på vad det var.

I panik sprang hon ut till sin bil för att gömma spåraren. Det är oklart varför hon inte valde ett annat ställe att dumpa den på än just under golvmattan i sin lila Hyunday Accent.

Emma Westhusing uppger i polisförhör att Sykes först trodde att det var en färgampull, uppger TSG.

- Hon slängde den mot väggen, berättar Westhusing.

Sen stampade hon på den och kollade till slut upp vad det egentligen rörde sig om på nätet.

Medan paret googlade följde Oregonpolisen en GPS-signal ända fram till Sykes hus i Portland.

Kvinnorna greps och åtalas nu för bankrån.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.