Mördade Annis make fick flygbiljettspengar tillbaka

- 16/12/2010, 12:30 -
Shrien Dewani, 30, och hans nu döda svenska hustru, Anni Dewani, 28.

Shrien Dewani, 30, och hans nu döda svenska hustru, Anni Dewani, 28.

Privat

Shrien Dewani, 30, krävde tillbaka pengar för sin mördade hustrus flygbiljett tillbaka till London från Sydafrika. Samtidigt uppger svenskfödda Annis pappa att de bråkade på flygresan ner till Kapstaden.

LONDON. Miljonären Shrien Dewani fick tillbaka pengar för sin nyligen mördade hustrus returbiljett till Storbritannien, uppger brittiska The Sun.

Hans hustru, som bara tre dagar dessförinnan hittats mördad efter att parets bil kapats, färdades med samma plan - fast i en kista i bagageutrymmet.

En representant för företagaren ringde British Airways (BA) och krävde en återbetalning.

– Mr Dewani ringde inte personligen, men vi fick ett krav på en återbetalning av returresan från Kapstaden. En del av kostnaden har utbetalats till Shrien Dewani, säger en källa inom flygbolaget till The Sun.

Det är oklart hur mycket som betalats ut, men BA använder en strikt taxa och summan kan vara så låg som 760 kronor efter att avbokningsavgifter dragits av.

Biljetter i businessklass på rutten kostar mellan 26 000 och 42 000 kronor beroende på hur flexibel biljett man köper och vilken tid på året det är.

Samtidigt säger Annis pappa, Vinod Hindocha, att han fått höra att Anni gråtit under flygresan ner till Kapstaden och att hon vägrat sitta tillsammans med sin man.

Dewanis brittiske advokat, Charlotte Harris, förnekar:

– Alla påståenden om att det funnits fientlighet paret emellan på flygplanet eller under något annat tillfälle under smekmånaden är helt falska, säger hon till The Sun.