Och mycket riktigt har Assange lagt beslag på Jaggers exfru...
1 av 5
Och mycket riktigt har Assange lagt beslag på Jaggers exfru... - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix
2 av 5
- Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix
Nu bor han på herrgården Ellingham Hall söder om London och jämförs av sin svenske samordnare med...
3 av 5
Nu bor han på herrgården Ellingham Hall söder om London och jämförs av sin svenske samordnare med... - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix
4 av 5
- Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix
5 av 5
- Foto: Sang Tan/AP/Scanpix

"Assange är som Mick Jagger"

Wikileaks svenske samordnare beskriver grundaren Julian Assange som en Mick Jagger - omgiven av groupies.


Julian Assange sexbrottsanklagad

I augusti beslutade en jouråklagare att anhålla Wikileaks grundare, Julian Assange, i hans frånvaro.

Misstankarna gällde då en våldtäkt i Enköpingstrakten och ett fall av sexuellt ofredande i Stockholm. Målsägare var två unga kvinnor som träffat Assange under hans föreläsningsturné i Sverige - inbjuden av de kristna socialdemokraterna Broderskaparna.

Dagen efter hävde en annan åklagare anhållningsbeslutet och inledde en förundersökning om enbart ofredande.

Kvinnornas målsägarbiträde - tidigare Jämo och socialdemokraternas jämställdhetsministerkandidat, advokat Claes Borgström, överklagade beslutet och ärendet togs över av specialåklagare i Göteborg, som begärde och fick Assange häktad torsdagen den 18 november.

Senare kunde han efterlysas internationellt efter ett inledande procedurfel.

LONDON. Samtidigt som USA:s vicepresident, Joe Biden, tar bladet från mun och beskriver Wikileaks chefredaktör, Julian Assange, som "högteknologisk terrorist" framgår av en intervju i brittiska Mail on Sunday att whistleblowersajtens svenske samordnare, som vill vara anonym, uppmanat Assange att ta ett hiv-test och därmed undanröja det juridiska hotet mot honom i Sverige.

– De två kvinnorna sa till mig att om han går till ett sjukhus och tar ett hiv-test kommer vi inte att gå till polisen, säger kollegan.

– Jag sa åt honom "gör det bara, hursomhelst är det bra för dig eftersom du ligger runt så mycket".

Han beskriver Julian Assange som en tvättäkta Casanova.

– Många kvinnor är extremt attraherade av Julian och efter fem minuter bjuder de ut sig åt honom. Ur mitt perspektiv beter de sig som groupies åt Mick Jagger - och han tar tillfället i akt, säger samordnaren till Mail on Sunday.

Jämförelsen med rockstjärnan Jagger är särskilt pikant eftersom en av Assanges flitigaste supporters är Bianca Jagger - tidigare gift med Rolling Stones frontfigur.

Och kanske är jämförelsen inte helt gripen ur luften.

Enligt en amerikansk reporter, som slöt upp med internetaktivisten samma dag som Assange anlände till Sverige, onsdagen den 11 augusti, uppger för Mail on Sunday att Wikileaksgrundaren betett sig som ett tvättäkta rocksvin.

När reportern tillsammans med sin flickvän gjorde Assange och den svenske samordnarens flickvän sällskap på lyxlibanesen Beirut Café på Östermalm i Stockholm ska Assange ha ignorerat honom och i stället helt och hållet fokuserat på reporterns flickvän.

Han följde med henne ut på en cigg, berättar reportern:

– När de inte kommit tillbaka efter 45 minuter gick jag ut för att se vad som hänt. De stod väldigt tätt tillsammans en liten bit ner för gatan och Julian viskade i hennes öra.

Journalisten såg senare Assange och flickvännen gå hand i hand och hävdar att den 39-årige australiern, när reporten konfronterade honom, "höjde nävarna i en klassisk fajtingpose".

– Assange tycktes njuta av att förnedra mig.

Journalisten fick sova ensam den natten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ekonomens spådom: Då sänks din skatt med flera tusenlappar

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

1 timme sedan
Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.