"Assange är som Mick Jagger"

- 20/12/2010, 11:21 -
Och mycket riktigt har Assange lagt beslag på Jaggers exfru...
1 av 5

Och mycket riktigt har Assange lagt beslag på Jaggers exfru...

Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix

2 av 5

Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix

Nu bor han på herrgården Ellingham Hall söder om London och jämförs av sin svenske samordnare med...
3 av 5

Nu bor han på herrgården Ellingham Hall söder om London och jämförs av sin svenske samordnare med...

Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix

4 av 5

Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix

5 av 5

Sang Tan/AP/Scanpix

Wikileaks svenske samordnare beskriver grundaren Julian Assange som en Mick Jagger - omgiven av groupies.

LONDON. Samtidigt som USA:s vicepresident, Joe Biden, tar bladet från mun och beskriver Wikileaks chefredaktör, Julian Assange, som "högteknologisk terrorist" framgår av en intervju i brittiska Mail on Sunday att whistleblowersajtens svenske samordnare, som vill vara anonym, uppmanat Assange att ta ett hiv-test och därmed undanröja det juridiska hotet mot honom i Sverige.

– De två kvinnorna sa till mig att om han går till ett sjukhus och tar ett hiv-test kommer vi inte att gå till polisen, säger kollegan.

– Jag sa åt honom "gör det bara, hursomhelst är det bra för dig eftersom du ligger runt så mycket".

Han beskriver Julian Assange som en tvättäkta Casanova.

– Många kvinnor är extremt attraherade av Julian och efter fem minuter bjuder de ut sig åt honom. Ur mitt perspektiv beter de sig som groupies åt Mick Jagger - och han tar tillfället i akt, säger samordnaren till Mail on Sunday.

Jämförelsen med rockstjärnan Jagger är särskilt pikant eftersom en av Assanges flitigaste supporters är Bianca Jagger - tidigare gift med Rolling Stones frontfigur.

Och kanske är jämförelsen inte helt gripen ur luften.

Enligt en amerikansk reporter, som slöt upp med internetaktivisten samma dag som Assange anlände till Sverige, onsdagen den 11 augusti, uppger för Mail on Sunday att Wikileaksgrundaren betett sig som ett tvättäkta rocksvin.

När reportern tillsammans med sin flickvän gjorde Assange och den svenske samordnarens flickvän sällskap på lyxlibanesen Beirut Café på Östermalm i Stockholm ska Assange ha ignorerat honom och i stället helt och hållet fokuserat på reporterns flickvän.

Han följde med henne ut på en cigg, berättar reportern:

– När de inte kommit tillbaka efter 45 minuter gick jag ut för att se vad som hänt. De stod väldigt tätt tillsammans en liten bit ner för gatan och Julian viskade i hennes öra.

Journalisten såg senare Assange och flickvännen gå hand i hand och hävdar att den 39-årige australiern, när reporten konfronterade honom, "höjde nävarna i en klassisk fajtingpose".

– Assange tycktes njuta av att förnedra mig.

Journalisten fick sova ensam den natten.