Tisdag 18 Maj
Stockholm

Anna Chapman låter paltorna falla

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Den ryska spionskönheten klär av sig - in på bara skinnet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det här var Mata Hari

Mata Hari, föddes den 7 augusti 1876 i Leeuwarden, Nederländerna som Margaretha Geertruida Zelle, och dog den 15 oktober 1917 i Vincennes, Frankrike. Hon var dansös och världens kanske mest berömda spion och dubbelagent.

Mata Hari påstod sig ha asiatiska rötter.

1905 började hon uppträda med exotisk dans och posera mer eller mindre naken på utmanande kort. En knackig ekonomi tvingade henne att leva på en serie tillfälliga älskare.

Under första världskriget ska hon ha börjat spionera åt Tyskland. I augusti 1916 kontaktades hon också av det franska kontraspionaget - och övertalades att agera som dubbelspion åt Frankrike.

Dock ställdes Mata Hari inför rätta i Frankrike, dömdes till döden och arkebuserades den 15 oktober 1917.

Enligt uppgift ska hon ha kastat en slängkyss åt soldaterna som skulle skjuta henne.

MOSKVA. Hon blev världskändis när hon avslöjades som en av frontfigurerna i en rysk spionring som verkat i USA. Sedan dess är Anna Chapman, 24, en sexsymbol och den moderna tidens svar på dubbelagenten Mata Hari - urtypen för en femme fatale.

Ända sedan spionskandalen briserade i somras har Anna Chapman fått erbjudande efter erbjudande om att kommersialisera sin otvetydiga sex appeal. Det amerikanska porrfilmsbolaget Vivid har hört av sig med ett långfilmskontrakt. Den ryska herrtidningen Maxim har låtit henne strippa.

Men aldrig har den hemlighetsfulla mästerspionen varit lika avklädd som nu.

Det uppges nämligen vara hennes svikne amerikanske exman - som säger sig ha levt i ovisshet om hennes dubbelliv och spionkarriär - som nu släppt en serie mycket avslöjande bilder.

Bläddra i bildspelet ovan och ta dig en närtitt på den ryska spionskönheten. OBS! Varning för mycket explicita bilder!

Anna Chapman greps tillsammans med sju medspioner i New York den 27 juni 2010 misstänkt för att ha jobbat åt den ryska federationens externa underrättelsetjänst, SVR (Sluzhba Vneshney Razvedki).

Chapman erkände sig skyldig till att ha agerat utländsk agent utan att ha meddelat amerikanska myndigheter och deporterades till Ryssland den 8 juli 2010 i ett fångutbyte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela