1 av 5
- Foto: Privat
2 av 5
- Foto: Privat
3 av 5
- Foto: Privat
4 av 5
- Foto: Privat
5 av 5
- Foto: WikiCommons

Anna Chapman låter paltorna falla

Publicerades: 21 Dec 2010, 13:39, Uppdaterades: 22 Dec 2010, 09:58

Den ryska spionskönheten klär av sig - in på bara skinnet.


Det här var Mata Hari

Mata Hari, föddes den 7 augusti 1876 i Leeuwarden, Nederländerna som Margaretha Geertruida Zelle, och dog den 15 oktober 1917 i Vincennes, Frankrike. Hon var dansös och världens kanske mest berömda spion och dubbelagent.

Mata Hari påstod sig ha asiatiska rötter.

1905 började hon uppträda med exotisk dans och posera mer eller mindre naken på utmanande kort. En knackig ekonomi tvingade henne att leva på en serie tillfälliga älskare.

Under första världskriget ska hon ha börjat spionera åt Tyskland. I augusti 1916 kontaktades hon också av det franska kontraspionaget - och övertalades att agera som dubbelspion åt Frankrike.

Dock ställdes Mata Hari inför rätta i Frankrike, dömdes till döden och arkebuserades den 15 oktober 1917.

Enligt uppgift ska hon ha kastat en slängkyss åt soldaterna som skulle skjuta henne.

MOSKVA. Hon blev världskändis när hon avslöjades som en av frontfigurerna i en rysk spionring som verkat i USA. Sedan dess är Anna Chapman, 24, en sexsymbol och den moderna tidens svar på dubbelagenten Mata Hari - urtypen för en femme fatale.

Ända sedan spionskandalen briserade i somras har Anna Chapman fått erbjudande efter erbjudande om att kommersialisera sin otvetydiga sex appeal. Det amerikanska porrfilmsbolaget Vivid har hört av sig med ett långfilmskontrakt. Den ryska herrtidningen Maxim har låtit henne strippa.

Men aldrig har den hemlighetsfulla mästerspionen varit lika avklädd som nu.

Det uppges nämligen vara hennes svikne amerikanske exman - som säger sig ha levt i ovisshet om hennes dubbelliv och spionkarriär - som nu släppt en serie mycket avslöjande bilder.

Bläddra i bildspelet ovan och ta dig en närtitt på den ryska spionskönheten. OBS! Varning för mycket explicita bilder!

Anna Chapman greps tillsammans med sju medspioner i New York den 27 juni 2010 misstänkt för att ha jobbat åt den ryska federationens externa underrättelsetjänst, SVR (Sluzhba Vneshney Razvedki).

Chapman erkände sig skyldig till att ha agerat utländsk agent utan att ha meddelat amerikanska myndigheter och deporterades till Ryssland den 8 juli 2010 i ett fångutbyte.

/
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Kraftig brand i Landvetter

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

"Olycka i korsningen Sigtunagatan och Södra Förstadsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Få bort fästingar utan pincett eller borttagare – med expertknepet

Det finns bra och mindre bra sätt att få bort fästingar på. Det bästa är att använda sig av fästingborttagare eller pincett – men om man inte har tillgång till det då?

Flygvärdinnans skarpa varning till föräldrar – låt inte barnen göra det här: "Vidrigt"

Ska du ut och resa med barn framöver? Då har en anonym flygvärdinna en tydlig uppmaning kring vad du verkligen inte bör låta den lilla göra ombord. – Det är vidrigt, säger hon till The Sun.

Assange närmare en utlämning till USA

Julian Assange har kommit ett steg närmare en utlämning till USA. Storbritanniens högsta domstol har avslagit Wikileaks-grundarens överklagande av utlämningsbeslutet.

Man stoppades med 4 200 liter öl i tullen: "Köpte så mycket som han kunde lasta på släpet"

1 timme sedan
En man stoppades, vid två separata tillfällen, med totalt 4 191 liter öl i tullen. Nu döms mannen till fängelse i sex månader för smuggling.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.