1 av 3
- Foto: AP Photo/Lynne Sladky
2 av 3
- Foto: All Over Press
3 av 3
- Foto: AP Photo/Alastair Grant

11-åring framme efter fyra dygn

En 11-årig pojke från Skövde anlände hos sin pappa i USA fyra dygn senare än planerat.


SKÖVDE/WASHINGTON. 11-åringen, som bor hos sin mamma i Skövde, skulle fira jul hos sin pappa i USA.

Pojken reste i fredags från Landvetters flyplats med destinationen Dulles Airport i Washington där hans pappa bor. Han skulle mellanlanda i på Heathrow i London. Men på grund av snönkaoset stoppades nästan all flygtrafik.

5 000 svenskar har strandsatts i London på grund av det svåra vädret - av dessa är nästan 40 ensamresande barn, som fått hänga läpp på flygplatsen. Barnen inkvarterades i en lounge i väntan på vidareuppgifter.

– Att ha sin 11-årige son ensam på en av Europas största flygplatser är tufft, säger föräldrarna till SR Skaraborg.

Pojkens föräldrar hade bokat en speciell biljett för ensamresande barn där flygbolaget tar extra ansvar för barnet. Ändå har föräldrarnas oro varit stor:

– Det har varit otroligt oroliga dagar, säger pojkens mamma till SR Skaraborg

Hoppet kom när ett flyg till Baltimore dök upp, drygt en timmes bilresa från Washingtons flygplats. Pojken kom fram på tisdagen klockan 06.00 på morgonen svensk tid, med ett sju timmar försenat plan till Baltimore.

– Det var den bästa julklappen som någon av oss kunde få, säger pojkens mamma till Aftonbladet.

Bagaget är dock borta.

– Vi vet inte om det ens kommer att hinna komma innan han åker hem, men inget spelar någon roll annat än att han är framme, säger mamman.

/
/
/
/
/
Senaste nytt

Riksbanken: Inflationstrycket avtar verkligen

Ringhals 4 uppe i full effekt i eftermiddag

Ringhals kärnkraftsreaktor 4 ökar produktionen igen efter att ha levererat el på halv effekt i ett par dagar. Klockan 17 ska full effekt ha uppnåtts, uppger Ringhals presschef Anna Collin till TT.

Larm om beväpnad man vid skola – eleverna inrymda

En skola i Karlstad har inrymts efter uppgifter om att en beväpnad person ska ha synts till i närheten av skolan, rapportera Nya Wermlands-Tidningen.

Stopp i Klaratunneln i flera dagar

Klaratunneln i centrala Stockholm kan komma att vara stängd i flera dagar efter en trafikolycka på fredagsmorgonen, uppger Trafikverket.

Priset på bensin och diesel fortsätter sjunka – så billigt blir det att tanka nu

Drivmedelspriserna fortsätter att sjunka till en ny årslägstanivå. Riktpriset för 95-oktanig bensin sänks med 20 öre till 18,34 kronor medan den 98-oktaniga kostar 19,29 kronor efter en lika stor sänkning.

Polisen rapporterar om misshandel, Kiruna

"Kiruna, man anhållen misstänkt för misshandel.", skriver polisen på sin hemsida.