- Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX

Svensk exnazist får fängelse för skyltstölden i Auschwitz

Den tidigare nazistledaren Anders Högström döms till två år och åtta månaders fängelse efter stölden av den ökända Arbeit macht frei-skylten.


KRAKOW. Den före detta nynazisten Anders Högström har av en polsk domstol befunnits skyldig till stölden av Arbeit macht frei-skylten från det nazistiska dödslägret Auschwitz i Polen.

Under torsdagen dömdes han till 32 månaders fängelse, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Efter en tidigare uppgörelse med åklagarna får Anders Högström avtjäna sitt straff i Sverige.

Högström erkände i slutet på november att han beställt skylten - som stals av två polska män, som tidigare dömts till fängelsestraff för kuppen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Cloetta stoppar choklad

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat in Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.