- Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX

Svensk exnazist får fängelse för skyltstölden i Auschwitz

Den tidigare nazistledaren Anders Högström döms till två år och åtta månaders fängelse efter stölden av den ökända Arbeit macht frei-skylten.


KRAKOW. Den före detta nynazisten Anders Högström har av en polsk domstol befunnits skyldig till stölden av Arbeit macht frei-skylten från det nazistiska dödslägret Auschwitz i Polen.

Under torsdagen dömdes han till 32 månaders fängelse, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Efter en tidigare uppgörelse med åklagarna får Anders Högström avtjäna sitt straff i Sverige.

Högström erkände i slutet på november att han beställt skylten - som stals av två polska män, som tidigare dömts till fängelsestraff för kuppen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

IMF höjer global tillväxtprognos

Internationella valutafonden (IMF) höjer prognosen för global tillväxt 2024 ett snäpp, till 3,2 procent. Det är 0,1 procentenhet högre än vad IMF:s ekonomer såg framför sig i januari.

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

På onsdagen röstar riksdagen om den nya könstillhörighetslagen. Samtidigt har en ny opinionsmätning eldat på "oron, ilskan och frustrationen" inom Moderaterna för lagförslaget.

Kvinna hittad död – man anhållen

En man har anhållits efter att en kvinna hittats död i sitt hem i Kungsbacka, rapporterar Kungsbacka-Posten.

Åklagaren: Tonåringarna var på plats vid mordet

Två tonårspojkar har häktats för grovt skyddande av brottsling efter mordet på en 39-årig man i Skärholmen i förra veckan. Enligt åklagare Ove Jäverfelt befann de sig på platsen när skjutningen inträffade. Vi har uppgifter som tyder på det, säger han.

Totalstopp i trafiken – masskrock på riksväg 55

En krock mellan tre personbilar har skett på riksväg 55, söder om Flen. Enligt uppgifter från polisen handlar det om fem inblandade personer.