Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Färöarnas regering upplöst

- 15/09/2008, 20:08 -

Färöarnas lagman Joannes Eidesgaard har splittrat den färöiska regeringskoalitionen efter en tvist med ledaren för ett av koalitionspartierna. Han anklagar republikanernas ledare för att ha bytt lås till regeringskansliet. (TT)

Färöarnas lagman Joannes Eidesgaard har splittrat den färöiska regeringskoalitionen efter en tvist med ledaren för ett av koalitionspartierna.

Enligt Eidesgaard, som är socialdemokrat, har Republikanernas ledare Høgni Hoydal bytt lås i regeringsbyggnadens dörrar för att förhindra att Eidesgaard använder lokalerna.

Jag kan inte leva med att ordföranden för Republikanerna undergräver mitt uppdrag som lagman. När jag fattar ett beslut inom mitt område och Hoydal fysiskt trotsar detta beslut undergräver han min myndighet, säger Eidesgaard.

Høgni Hoydal säger dock till Färöarnas radio att han själv gjorts till syndabock och att tvisten om lokalerna bara är ett svepskäl för Joannes Eidesgaard, som vill komma ur en koalition som haft stora problem.

Skrivet av: