- Foto: Martin Mejia/AP/SCANPIX

84-åring seglar över Atlanten - på flotte

Med en sammanlagd ålder på 259 år kommer fyra engelsmän inte sakna erfarenhet på sitt äventyr över atlanten. Expeditionen leds av Anthony Smith - 84 år ung.


Resan tvärs över Atlanten är inte en vanlig söndagsutflykt. Den 450 mil långa seglatsen kräver normalt en erfaren äventyrare.

Men när fyra engelsmän planerar sin resa är det framför allt två saker som överraskar. Gruppen kommer att korsa atlanten på en flotte. Och expeditionen leds av en 84-årig pensionär som efter en allvarlig bilolycka för två år sedan går med hjälp av käpp.

– Jag hade en hel del tur för två år sedan, men det var olyckan som inspirerade mig att genomföra resan över atlanten, säger Anthony Smith.

Smith har arbetat som vetenskapsjournalist för bland annat BBC och The Daily Telegraph, han har skrivit över 30 böcker och producerat flera filmer och dokumentärer. Men det är inte på grund av forskning som han genomför resan.

– Poängen med det här är att visa att vi äldre kan göra intressanta saker, också. Trots att jag är 84 och handikappad kan jag göra detta, förklarar Smith för sin tidigare arbetsgivare.

Nu är gubbgänget som genomför resan inte helt gröna på havet. Både David Hildred, 57, och Andrew Bainbridge, 57, är vana seglare. Den fjärde medlemmen i gubbkvartetten är Don Russell, 61.

– Jag vet inte hur vi kommer att klara det eftersom vi inte känner varandra överdrivet väl. Jag vet inte hur tröttsamt det kommer vara eller hur det är att leva på något som ständigt rör sig. Ingen vet vad en storm kan göra eller hur bra vi kan styra.

Den dödsföraktande resan väntas ta runt 10 veckor, skriver Daily Telegraph.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!