1 av 2
- Foto: Kyodo News/AP/Scanpix
Inte ens en Coca-Cola hann Lucky sluka innan hon fördes tillbaka till fångenskapen.
2 av 2
Inte ens en Coca-Cola hann Lucky sluka innan hon fördes tillbaka till fångenskapen. - Foto: David Longstreath/AP/Scanpix

Argsint apa arresterad

Makaken Lucky fick bara en dag i frihet. Efter att den människobitande apan rymt på nytt grep man henne under tisdagen.


MISHIMA. Luckys tur tog en ände med förskräckelse för den rymningsbenägna apan när hon tillfångatogs efter ett dygn på fri fot.

Lucky - som när hon rymde i höstas bet 118 människor i japanska Shizuoka - flydde på nytt på måndagsmorgonen, men kunde fångas in och återbördas till buren på djurparken Rakujuen i Mishima under tisdagsförmiddagen, uppger CNN.

Lucky, som är cirka fyra eller fem år gammal, flydde när hennes djurskötare öppnade innerdörren till hennes bur och glömde låsa ytterdörren.

Myndigheterna gick ut med en varning till allmänheten eftersom Lucky har en historia av aggressivt beteende gentemot människor.

Hon greps av en djurskötare med hjälp av en förbipasserande utan att någon kommit till skada.

/
Apa
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.