Onsdag 22 Sep
Stockholm

Undercoverpolisernas sexskandal växer

Poliser lika promiskuösa som vänsteraktivister.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Först kom det fram att flera poliser hade sex med vänsteraktivister de var satta att infiltrera under täckmantel. Nu kommer det fram att det inte vara förekom - utan är väldigt vanligt och dessutom sanktionerat som polisiär taktik.

Före detta poliser berättar för The Observer att de regelbundet hoppade i säng med personer i grupper de infiltrerade. Och hävdar - i motsats till vad som tidigare sagts - att befäl och chefer kände till detta och såg det som en del av taktiken.

- De pratar helt klart mer - när det är i sängen - men man förväntades vara beredd att släppa det om man kände en för nära koppling. Det bästa sättet att bryta en relation som håller på att bli för intim eller där lojaliteten blir för stark är att ligga med någon annan i gruppen, säger en polis som tidigare var med i upploppsförebyggande enheten SDS till Observer.

Han säger också att cheferna var måna om att poliserna som arbetade under täckmantel var gifta. Detta för att de skulle ha lättare att bryta upp från aktivisterna de infiltrerade efter en sexuell relation.

Men för alla har det inte fungerat. Polisen Jim Boyling fick i uppdrag att infiltrera Reclaim the Streets-rörelsen. För honom slutade det i äktenskap och barn med en av de han sattes att spionera på, enligt The Guardian.

Dessutom uppmanade han kvinnan han gifte sig med att byta namn så att hans kollegor inte skulle förstå att det var samma person som han bevakade.

I brittiska medier sprids allt fler uppgifter om poliser som haft sex med vänsteraktivister under sitt yrkesutövande. Anarkister och miljöaktivister utmålas som extra promiskuösa. Frågan är om inte poliser också gör det från och med nu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela