Onsdag 16 Jun
Stockholm

Pippi Långstrump skidar mot kvinnovåldet i Alaska

1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Se upp i backen! 1 400 kvinnor - en del av dem utklädda till Mimmi Pigg, Pippi Långstrump eller jättegrönsaker - kastade sig ut i skidspåren i Alaska i kampen mot kvinnovåld.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ANCHORAGE. I Sarah Palins hemstad organiserades i måndags det årliga Alaska Ski for Women och lockade 1 400 kvinnor att skida längs med spåren.

Enligt arrangörerna fanns allt från förskoleflickor till mormödrar bland skidåkarna i Kincaid Park, uppger Anchorage Daily News. En av dem bar en skylt på ryggen där hon upplyste om att hon var gravid i 36:e veckan.

Det kostar ingenting att åka, men alla deltagare som vill betalar en frivillig avgift som går till att bekämpa våld inom hemmets väggar. Under de senaste åren har man donerat 800 000 dollar till kvinnojourer med mera.

Men trots det allvarliga temat var det idel glada miner i skidspåren där jättemorötter trängdes med Pippi Långstrump, Mimmi Pigg, solrosor, skidåkare hängade i heliumballonger och folieinklädda gummor.

– Man ser inte en enda person som inte ler, säger Robin Kornfield, ordförande i föreningen Alaska Ski for Women, till Anchorage Daily News.

Den snabbaste skidåkaren klarade rutten på elva minuter medan en del tog mer än en timme på sig att åka de fyra kilometerna och många inte ville låta sig begränsas av tidtagning överhuvud taget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela