- Foto: Arkivbild

Mubarak tros ha flyttat sina tillgångar

Kan röra sig om 455 miljarder kronor.


KAIRO. Egyptens störtade president Hosni Mubarak kan ha använt sin sista tid som landets ledare till att säkra sina tillgångar.

Enligt brittiska Telegraph kan det röra sig om upp till motsvarade 455 miljarder svenska kronor som Mubarak förfogar över.

Pengarna tros vara gömda i bland annat Schweiz, USA och Storbritannien.

En källa säger till Telegraph att Mubaraks ekonomiska rådgivare började flytta pengar i samma sekund som revolutionen inleddes, för att säkerställa att dessa fanns att tillgå även om Mubarak tvingades bort från makten.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.