Enhundspolicy införs i Shanghai

- 24/02/2011, 13:35 -
1 av 2

Muhammed Muheisen/AP/Scanpix

2 av 2

Erlend Aas/Scanpix

Kinas regler säger att man bara får ha ett barn. Nu har ett nytt beslut tagits baserat på barnpolicyn - från och med maj får invånarna i Shanghai bara ha en hund per person.

SHANGHAI. Förra året anmälde 140 000 människor i Shanghai att de blivit bitna av oregistrerade hundar utan ägare, vilket startade en långdragen debatt bland stadens lagstiftare.

Nu har nya regler införts angående hur många hundar invånarna i Shanghai får ha. Från och med maj kommer en person endast få ha en hund registrerad hos myndigheterna, skriver BBC.

Oregistrerade hundar kommar att bli förklarade olagliga, och man uppskattar att det kommer finnas 600 000 oregistrerade hundar efter regleringen satts i rörelse.

Om en person redan har fler hundar än en får de behålla dem - om hundarna redan är registrerade det vill säga. Personer som har flera oregistrerade hundar kommer bli tvungna att lämna bort dem.

Oregistrerade hundar är inte det enda som kommer bli olagligt. Kamphundar kommer inte heller längre vara välkomna i Shanghai.